Внимание! Ако не сте съгласни с политиката на този сайт, моля да го напуснете.


Настоящите Общи правила и условия уреждат взаимоотношенията между "Ню Лайн и Ко" ООД, като юридическо лице управляващо и марката „www.zippo.bg” наричан по-долу „www.zippo.bg” от една страна и посетителите и потребители на Интернет електронен магазин, намиращ се на Интернет адрес (домейн) http://www.zippo.bg(наричан за краткост Сайт). Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на http://www.zippo.bg (с изключение на линка към настоящите Общи условия) потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези Общи условия. Ню Лайн и Ко ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр.София, ул. „Смърч”24-25, БУЛСТАТ: 121102041, идент. No по ЗДДС:

BG 121102041. "Ню Лайн и Ко" е дружество, регистирирано по ЗЗЛД, като администратор на лични данни. 1. Регистрация Електронният магазин предлага на посетителите да разглеждат и да закупуват продуктите и услугите, представени в него. За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в www.zippo.bg стоки, е необходимо да се регистрирате. При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефони за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и/или адрес за доставка. С натискане на бутона „Регистрация” (под текста „Съгласен съм с Общите условия”и линк към тях), клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема изцяло. 1.1 Поверителност на данните Личните данни, които www.zippo.bg получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на бюлетин и връзка с потребителите, в случай на възникнала нова информация, свързана с поръчката. www.zippo.bg гарантира, че личните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.

1. Клиентски профил на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на www.zippo.bg заедно с прилежащите към него данни (без данните за направените поръчки) по всяко време при желание от страна на потребителя. Информация за потребителя:

  • Име
  • Фамилия
  • Фирма
  • Електронна поща
  • Телефон или Факс Адресна информация

за потребителя:

  • Държава
  • Област
  • Град
  • Пощенски код
  • Адрес
  • Адрес за доставка, ако е различен от този по регистрацията

Тази информация ни енеобходима, за да можем да доставим продуктите на желания от Вас адрес. Налага се да използваме Вашия електронен адрес и телефон, за да потвърдим заявката,както и да Ви уведомим за нейната доставка. Тази информация се класифицира като лична и се пази в нашия фирмен сайт. В случай, че изберете да не публикувате личните си данни, Вие няма да имате възможност да се възползвате от услугите, които Ви предлагаме. 2. Поръчки Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и в дните на официалните празници. При създаване на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и съответно техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, метод на доставка с проследяващ номер и метод за плащане с номер на транзакция. Снимките и визуализациите, показващи цветовете на предлаганите продукти, могат да изглеждат различно, в зависимост от настройките на Вашия монитор. Може да коригирате информацията, ако прецените, или да потвърдите поръчката си. С избор на начин на плащане и преминаване към такова при финализиране на Вашата поръчка, Вие давате изрично съгласие да заплатите 100% авансово стойността на поръчката. След финализирането на поръчката на посочения от Вас е-мейл адрес ще получите данните за поръчката и тя ще бъде записана в клиентския Ви профил, в секция "Поръчки" Всички поръчки, финализирани с начин на плащане по банков път, с кредитна или дебитна карта чрез Epay.bg, се считат за обвързващи и имат силата на договор между www.zippo.bg и клиента, САМО след получено успешно плащане. При неуспешно плащане на такива поръчки, те се съхраняват във вашия Клиентски профил, с възможност да се опитате да ги заплатите отново по същия или по друг начин. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на дата за доставка, изпращане по куриер и др.) ще бъдете уведомявани от нас по е-майл. Състоянието на текущата, както и на всички предишни поръчки, можете да следите и от Вашия клиентски профил, който е достъпен след въвеждане на вашето потребителско име и парола.

2. Клиентски Профил Клиентският профил съдържа следните секции:

  • Профил - съдържа информация за потребителя – Вашите е-mail и парола, които могат да се редактират от Вас, при необходимост.
  • Адреси - съдържа Ваши лични данни, име и адрес които могат да се редактират от вас, при необходимост.
  • Поръчки - съдържа информация за номера, статусите на вашите поръчки и детайлите на всяка поръчка;
  • Количка - съдържа продукти, които сте поставили в нея с намерение да бъдат закупени; те се съхраняват в количката, докато не ги изтриете, коригирате или решите да ги поръчате. 4. Цена на Поръчката Крайната цена на поръчката секалкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Стойноста на доставка,включително застраховката на продуктите за достваката и е безплатна за населените места на територия на Република България, в които има офиси на „СПИДИ”- куриерски услуги. Не се дължи такса "наложен платеж", в случаите когато клиентът е избрал този начин на плащане. Всички стойности на продуктите, ако са по-вече от един се посочват на отделна позиция. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

3. Начин на плащане

3.1 Плащане през EPAY.BG (Борика, Maestro, MasterCard, Visa Electron, Visa) - при избиране на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на Epay.bg, за да финализирате транзакцията. Трябва да имате регистрация в системата на Е-pay. www.zippo.bg ви уведомява за успеха или неуспеха на плащането. При успешно плащане, във Вашата поръчка ще се визуализира номер на транзакцията и започва обработката на Вашата поръчка. Ако плащането е отхвърлено или неуспешно, поръчката се съхранява 7 работни дни в клиентския профил на потребителя (в секция Поръчки) и той може да се опита да я плати отново чрез същото или друго платежно средство. След постъпване на плащането в нашата система започва обработката на вашата поръчка и съответно във Вашата поръчка ще се визуализира номера от транзакцията. www.zippo.bgНЕ РАЗПОЛАГА и НЕ СЪХРАНЯВА, каквато и да е информация за картодържателя, номерата на неговите банковите карти и CVV2/CVC2 данни. Те се обработват единствено в системата на Банката, Борика, Verified by Visa и MasterCard SecureCode.

3.2 Плащане по банков път - услугата не е активна в момента.

3.3 Плащане с наложен платеж - при избиране на този метод, Вие следва да заплатите в брой на куриера стойността на поръчката, за което не се начислява и не дължите такса „наложен платеж”.

4. Изпълнение на Поръчката Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

4.1 Не е извършено плащане или е забавено на плащането от страна на потребителя, ако е избрал банков превод или плащане по електронен път epay.bg.

4.2 Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

4.3 Липса на телефон или неверен телефон за контакт с потребителя.

4.4 Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок. При възникване на проблеми с доставката по вина на v всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи, последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

5. Срок за Доставка Стандартният срок за доставка е до 3 работни дни, след като сте извършили успешно плащане на вашата поръчка (или сте избрали наложен платеж). В случай на временно изчерпване на наличност на избран продукт, своевременно ще Ви уведомим за възможен срок на доставка. След като сте извършили успешно плащане на Вашата поръчка или сте избрали наложен платеж, наш служител я обработва и поръчката Ви се индентифицира с Проследяващ номер №. За всеки етап от обработката на Вашата поръчка ще бъдете уведомявани на посочения от Вас e-mail.

6. Контакт / Обратна Връзка Ако искате да споделите своите впечатления или имате въпроси свързани с продуктите предлагани в нашия магазин или Ваша конкретна поръчка, не се колебайте да се свържете с нас, попълвайки и изпращайки формата за обратна връзка на посочения за коресподенция адрес след като натиснете бутона Контакт в горния десен ъгъл на на уеб сайта.

7. Отказ oт Поръчка Клиентът има възможност да откаже и канселира поръчката си, преди тя да бъде експедирана за доставка чрез куриер или доставена на адреса посочен от клиента. www.zippo.bg уведомява всеки клиент за статусите на неговата поръчка по е-мейл, като те са видими и в неговия клиентски профил, в секция "Поръчки". В случай, че поръчката не е в статус "за експедиция" или не е доставена вече на клиента и последния желае да се окаже от нея, то той следва да уведоми www.zippo.bg писмено за отказа си на е-мейл: newlinecobg@gmail.com. В този случай www.zippo.bg изпраща потвърждение за приемането на отказа по е-мейл на клиента и го уведомява за срока за за възстановяване на сумата на поръчката, като от сумата се приспадат комисионни и такси на банки или оператори на платежни системи, в зависимост от избрания начин на плащане. Сумата се възстановява чрез платежното средство, избрано от клиента за плащане на поръчката, не по-късно от 30 дни от потвърждението на отказа от страна на www.zippo.bg

8. Гаранционни Условия Гаранционният срок на закупените стоки е минимум 24 месеца, ако не е оказан друг срок от производителя и започва да тече от датата на фактурата за продажба на продуктите. Гаранцията на закупените продукти от www.zippo.bg се обслужва от вносителя или производителя на закупената стока. Рекламациите се подават директно до производителя или вносителя или негов представител за територията на България. Посочения срок е на база правилна ежедневна употреба на продуктите в дома или едносменна употреба в публични офис пространства. Гаранционният срок не тече през времето на извършване на гаранционният ремонт до получаване на отремонтирания продукт. Производителят на изделието и сервизът не могат да бъдат отговорни за пропуснати ползи и последвали загуби в следствие на дефект на продукта или престоя в сервиза.

9. Връщане на Продукт Клиентът има право, без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да върне получената стока в срок до 7 работни дни, считано от деня на получаването й. В този случай, клиентът трябва да върне стоката в запазена оригинална опаковка (с ненарушена цялост и неизползвана) и оригиналната фактура, в съответствие с разпоредбите на чл.55 от ЗЗП. При неизпълнение на тези условия www.zippo.bg си запазва правото да не приеме върнатата стока и съответно да не възстанови направените разходи за закупуването й от Клиента. Клиентът е длъжен да уведоми писмено www.zippo.bg за желанието си да върне стоката/ите на е-майл: newlinecobg@gmail.com и да върне продукта/ите неразопакован/и в офиса на www.zippo.bg , като разходите за доставката са за сметка на клиента. В случай на връщане на доставен вече продукт и спазване на условията за цялостност на опаковката и неизползване на стокатаwww.zippo.bgвъзстановява сумата по стойността на продукта/ите в 30-дневния законово установен срок чрез платежното средство, избрано от клиента за плащане на поръчката. Всички разходи, които клиентът е направил за получаването и връщането на закупения продукт, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността на продуктите от поръчката са за сметка на клиента. www.zippo.bg уведомява клиента за размера на сумата за възстановяване.

10. Сигурност Вие носите пълна отговорност за опазването на вашето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Вие сте длъжен незабавно да уведомявате www.zippo.bg и съответните власти за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на Вашето потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

10.1 Изгубена или открадната информация: Вие трябва да ни информирате, ако Вашето клиентско име или парола са откраднати, изгубени или се използват против волята Ви. В такъв случай ние ще анулираме Вашия профил, за да предотвратим злоупотреби.

10.2 Промяна на личните данни: Ако настъпи промяна в личните Ви данни (смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща), имате възможност да ги коригирате във вашия акаунт. Това ще ни помогне да изпълняваме поръчките Ви коректно.

11. Интелектуална Собственост и Права Цялото съдържание на сайта - снимки, графики, текстове и интерфейс с изключение на софтуера са собственост на www.zippo.bg. Това съдържание е направено с цел да помага на клиентите на сайта да се възползват максимално от нашите услуги. Всяко друго използване на изброените по-горе материали включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на www.zippo.bg се наказва от закона.

12. Други Условия Вие в качеството Ви на потребител сте длъжен да обезщетите www.zippo.bg за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за разходи и адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които сте:

12.1 Използвал, разположил на сървъра или където и да е в пространството на http://www.zippo.bg

12.2 Изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез http://www.zippo.bgв нарушение на закона, настоящите условия за ползване, добрите нрави или Интернет етиката. www.zippo.bgгарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите условия за ползване. При ползване на услугите, предлагани от www.zippo.bg , Вие се задължавате, независимо дали сте направил поръчка или не:

  • да не нарушавате добрите нрави и интернет етиката при ползване на предоставяните от www.zippo.bg услуги;
  • да уведомявате незабавно www.zippo.bgи съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
  • да не извършвате злоумишлени действия, спрямо съдържанието на сайта и потребителите му.

Публикуваните материали в сайта се използват за законни цели. Ние не приемаме, че съдържанието на сайта може да се използва от други лица за други цели. Цените и наличността в сайта са обект на промяна без предварително предупреждение. Вие изразявате съгласие, че използването на интернет и услугите предлагани в сайта е на Ваша отговорност.




Политика за използване на бисквитки



Тази политика се отнася до бисквитки и уеб сайтове, поддържани от Ню Лайн и Ко ООД, с адрес на регистрация: гр. София, ул. „Синанишко езеро“ 13, бл.12, офис 8.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са файлове (пакети с информация), които се съхраняват на компютрите на потребителя с цел подобряване работата със съответния уеб сайт. Тези файлове позволяват потребителят да бъде разпознат и уеб сайтът да бъде адаптиран спрямо неговите предпочитания. Бисквитките обикновено съдържат основна информация като името на уеб сайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер.

Бисквитките могат да съдържат произволна информация, избрана от собствениците на интернет страницата.

За какво се използват бисквитките?

Бисквитките се използват за адаптиране съдържанието на уеб сайтa към предпочитанията на индивидуалния потребител и оптимизиране работата с определения уеб сайт. Използват се още за изготвянето на анонимна обща статистика, която ни помага да разберем как потребителят работи с уеб сайтовете, което помага за подобряването на тяхната структура и съдържание, като в същото време няма достъп до личната потребителска информация.

Примерни приложения на бисквитките:

- удостоверяване на самоличността на регистриран потребител на даден уебсайт като част от процеса на влизане или първоначална регистрация в сайта, като от потребителя не се изисква ново въвеждане на потребителско име и парола при всеки следващ достъп до този сайт.

- поддържане на „пазарска кошница“ за избрани стоки за купуване от даден сайт по време на една сесия, за персонализация на сайт (представяне на различни страници за различните потребители).

Съдържат ли бисквитките лична информация?

Личната информация, която се акумулира чрез бисквитките, може да бъде използвана само за извършване на определени операции за потребителя. Такава информация се криптира по начин, който прави достъпа до нея от неоторизирани лица невъзможен.

Изтриване на бисквитки

По правило апликациите, използвани за сърфиране в уеб сайтове, позволяват запазването на бисквитки по подразбиране. Тази настройка може да бъде променена така, че автоматичното запаметяване на бисквитки да бъде блокирано в уеб браузъра или потребителят да бъде информиран всеки път, преди бисквитките да бъдат запаметени на компютъра. Детайлна информация за различните начини за работа с бисквитки може да бъде открита в настройките на апликацията уеб браузъра.

Ограничаване на бисквитките

Ограничаването на бисквитките може да се извърши от настройките на браузера, но същевременно може да се отрази и на някои функционалности на уеб сайта.



ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Ню Лайн и Ко ООД (по-долу наричано още „ние“ или „нас“) приема сериозно своята отговорност за опазване неприкосновеността на личния живот на потребителите и защитата на всички лични данни, до които има достъп във връзка с дейността си. Лични данни са всяка специфична информация, отнасяща се до Вас, чрез която самоличността Ви може да бъде установена. Например такава информация е истинското Ви име, адрес, телефонен номер, данни за плащане, Вашите пароли за достъп до нашия уебсайт и други подобни. Данни, които не могат да бъдат директно или в комбинация с други данни свързани с истинската Ви самоличност, не се считат за лични данни.Тази политика за поверителност има за цел да представи по ясен и разбираем начин:

-  Какви лични данни събираме и обработваме за Вас като потребител на наши услуги или когато ползвате нашия уебсайт и онлайн приложения;

-  Как използваме Вашите лични данни;

-  Как и колко дълго съхраняваме Вашите лични данни;

-  На кого разкриваме Ваши лични данни;

-  Какви са Вашите права като субект на лични данни и как можете да ги упражните; 

Настоящата Политика за защита на лични данни се прилага за Вашите лични данни, когато посещавате www.zippo.bg или използвате нашите услуги, но няма приложение, когато Вие ползвате други сайтове или услуги, които не притежаваме или контролираме.


АДМИНИСТРАТОР НА ЛИЧНИ ДАННИ

Администратор на Вашите лични данни е “Ню Лайн и Ко” ООД, ЕИК 121102041, адрес на управление: София, ул.Синанишко езеро 13, бл.12, офис 8, представлявано от Милена Златкова, email: newlibecobg@gmail.com, тел.: 0888 929 879“

Ню Лайн и Ко” ООД събира и обработва всички лични данни в съответствие със законите за защита на личните данни, приложими в България и Европейския съюз.

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ И ОБРАБОТВАМЕ И С КАКВА ЦЕЛ ГО ПРАВИМ

Личните данни са данни, чрез които едно физическо лице може да бъде идентифицирано. 

Всеки път, когато се свързвате с нас или посещавате нашия уебсайт, Вие ни предоставяте Ваши лични данни. За да можете да използвате нашите услуги, ние трябва да съберем и обработим Ваши лични данни. “Ню Лайн и Ко” ООД добросъвестно и целенасочено работи, за да сведе до минимум данните, които обработва, и да ги защити максимално.

Ние събираме и обработваме следните лични данни:

-  Когато посещавате нашия уебсайт, нашите уебсървъри записват и съхраняват временно за целите на сигурността данните за свързване на компютъра, който се свързва с нашия сайт, уеб страниците, които посещавате на нашия сайт, датата и продължителността на посещението, данните за идентифициране на вида на използвания браузър и операционна система, както и уеб сайта, чрез който сте се свързали с нашия сайт. 

-  Когато сме получили Ваше запитване чрез някоя от контактните ни форми, ще ползваме предоставените ни данни за контакт, за да се свържем с Вас и да предоставим информацията или съдействието, от което се нуждаете.

-  Когато искате да ползвате услуги, които “Ню Лайн и Ко” ООД предоставя като търговец, ние събираме и обработваме следните лични данни:-  данни за подателя и получателя на пратка или услуга (както и за заявителя на услугата, когато е различен от подателя или получателя): име, мобилен и стационарен телефон за контакт, адрес на подаване и получаване на пратка или друга услуга, адрес на електронна поща. Тези данни са ни необходими, за да извършим заявената услуга, да съставим необходимите документи, свързани с движението на пратките, да се свържем с Вас във всеки един момент, ако това е необходимо за успешното, качествено и навременно изпълнение на възложеното, да отговаряме на Вашите запитвания, да разглеждаме Вашите рекламации и други искания; 

-  ЕГН, данни от документ за самоличност, банкова сметка на потребителя или други данни за плащане. Тези данни събираме, когато услугата или приложимият закон изискват точна идентификация на лицето /при получаване или изплащане на суми по услуги Наложен платеж и Пощенски паричен превод, при изплащане на суми по рекламации, и др./, както и когато във връзка с услугата се съставя счетоводен или друг документ, при който законът изисква посочване на ЕГН или други данни от документа за самоличност на потребителя. Тези данни се използват също за установяване и предотвратяване на злоупотреби.

-  Ползването на определени функционалности на уебсайта на “Ню Лайн и Ко” ООД изискват регистрация или парола за достъп. При регистрацията Вие ни предоставяте Ваши лични данни: три имена, адрес, телефон, адрес на електронна поща. Тези данни ще бъдат ползвани за целите на изпълнението на Ваши заявки за услуги. 

-  Ние събираме и обработваме история на Вашите заявки и изпълнените към Вас услуги, за целите на статистически и маркетингов анализ, тестване на системи, поддръжка и развитие, както и за да отговорим при рекламации, спорове или претенции.

-  Определена част от данните, които ни предоставяте, може да бъде ползвана, за да отговаряме на искания за предоставяне на информация от националните регулатори (КРС, КЗП, КЗЛД) във връзка с жалби или други процедури, заведени пред тези органи, както и за да ги предоставяме на други държавни органи или правоохранителни служби за целите на административен контрол, контрол за безопасност, превенция и разкриване на правонарушения и престъпления.

В определени случаи ще бъдете помолени да покажете на служител на “Ню Лайн и Ко” ООД документ за самоличност, за да удостоверите, че сте лицето, което трябва получи изпълнение по заявена услуга (например при доставка на препоръчана пратка, при получаване или изплащане на суми по Наложен платеж или Пощенски паричен превод, при съмнение, че сте непълнолетно лице и др.). Копие от Вашия документ за самоличност няма да бъде събирано и съхранявано от “Ню Лайн и Ко” ООД. Изключение ще бъдат единствено случаите, при които законът изрично изисква “Ню Лайн и Ко” ООД да извърши идентификация на лицето чрез събиране и съхраняване на копие от неговия документ за самоличност (например при условията на Закона за мерките срещу изпирането на пари).Ние ще обработваме личните Ви данни, само ако имаме законово основание за това. Законовото основание ще зависи от причините, поради които сме събрали и имаме нужда да използваме Вашите данни.

В повечето случаи ще имаме нужда да обработим данните Ви, за да установим договорни отношения между Вас като потребител и “Ню Лайн и Ко” ООД като търговец/ напр. куриерска услуга, услуга Пощенски паричен превод или друга/.Възможно е също така да обработваме личните Ви данни поради една или повече от следните причини:

-  За спазване на законово задължение (напр. за идентификация на клиенти по Закона за мерките срещу изпирането на пари, за спазване на митнически изисквания при доставка на международни пратки, за спазване изискванията за счетоводно отчитане и контрол съгласно Закона за счетоводството, ЗДДС, ЗКПО и т.н.);

-  Предоставили сте ни съгласие да използваме личните Ви данни (напр. за маркетингови цели);

-  Представлява наш основателен интерес в ролята ни на търговец (напр. с административни цели).

Бихме искали да използваме адреса на електронната Ви поща и телефонния Ви номер, за да Ви изпращаме информация за наши актуални услуги, промоции, отстъпки и бонуси. Тази информация обикновено отразява най-новите ни проекти и идеи за подобряване на услугите и удовлетвореността на нашите клиенти, поради което искаме да я направим достъпна за Вас. Това ще направим, само ако ни дадете Вашето съгласие да Ви изпращаме периодично тази информация по имейл, чрез смс, по телефон или по всеки от тези начини. Вашето съгласие е доброволно и няма да Ви откажем нашите услуги, ако не ни го предоставите.

Няма да използваме Вашите контакти, за да рекламираме продукти или услуги на трета страна.

Можете да оттеглите съгласието си за получаване на маркетигнгова информация от нас по всяко време като пишете на длъжностното лице по защита на данните по всеки удобен за Вас начин: чрез писмо по електронна поща или чрез подаване на писмено искане в офис на“Ню Лайн и Ко” ООД.

ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Ние обработваме и използваме само данни, които Вие сте ни предоставили доброволно, и разчитаме на това, че тези данни се притежават и предоставят от Вас законосъобразно. 

Това означава, че всеки потребител носи отговорност да не предоставя на “Ню Лайн и Ко” ООД данни на трети лица в нарушение на техните права за защита на личните данни, тъй като “Ню Лайн и Ко” ООД няма достъп до тези лица и няма практическа възможност да контролира дали предоставените лични данни на трети лица се извършва с тяхно знание или съгласие, дадено съгласно законовите изисквания. 

Ето защо, всяко лице носи неограничена лична отговорност, ако ни предостави данни на трето лице без негово знание или без да получи съгласието му в съответствие с изискванията на приложимото законодателство за защита на личните данни, независимо от вида на данните или причините, за които се предоставят: имена, телефон, адрес на електронна поща, адрес на получаване или доставка на пратка и всякакви други.

МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА

Ние не предоставяме услуги на малолетни и непълнолетни лица, нито позволяваме лица под 18-годишна възраст да извършват регистрация на нашия уебсайт или да ползват функционалностите му. Ако сте на възраст под 18 години, моля, потърсете помощ от пълнолетно лице, за да използвате нашите услуги.

Пратки, адресирани до малолетни или непълнолетни лица, се връчват на родителите или настойниците им срещу документи, удостоверяващи това им качество: акт за раждане или съдебно решение, като се сверява личната карта на представителя.

Ако получим информация, че сме събрали лични данни от/на лице под 18-годишна възраст, ние незабавно ще ги изтрием, освен ако не сме законово задължени да съхраняваме тези данни.

Моля, свържете се с нас, ако смятате, че погрешно или несъзнателно сме събрали информация от/на лице на възраст под 18 години.

СПОДЕЛЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ“

Ню Лайн и Ко” ООД не споделя, продава, предоставя или по друг начин разпространява Вашите лични данни на трети страни и няма да го прави и за в бъдеще, освен ако законът не го изисква, ако не се налага за целите на договор между Вас и “Ню Лайн и Ко” ООД, или ако не сте дали изрично съгласие за това.

Без противоречие с горното, може да бъде необходимо да предадем Ваши лични данни, а именно имена, адреси и телефони за контакт на подател и получател на пратка, на нашите подизпълнители и партньори в хода на изпълнение на услугата. За да доставя вътрешни и международни пратки, “Ню Лайн и Ко” ООД си партнира с подизпълнители със съответна логистична инфраструктура и професионален опит, както на територията на България, така и във всяка държава, от/до която доставя пратки. Това е необходимо условие, за да може“Ню Лайн и Ко” ООД да предоставя услуги с адекватни на развитието на пазара и потребителското търсене характеристики, обем, териториален обхват и качество. 

Отделно, “Ню Лайн и Ко” ООД ангажира подизпълнители – професионалисти в съответната област, чрез които осигурява допълнителна сигурност на Вашите данни и които в даден момент може да имат достъп до системите и базите данни на“Ню Лайн и Ко” ООД, включително: за охрана, за поддръжка на инфраструктурата и пощенските сървъри, за ползване на защитени сървъри и свързаност.

В други случаи, данните Ви може да бъдат предоставени на доверени доставчици - счетоводители, одитори, юридически и други съветници, във връзка със счетоводната отчетност на дейността ни, задължителния одит на финансовите ни отчети, задълженията ни към националните и ЕС регулатори, правното ни обслужване и упражняване на законовите ни права във връзка с договорните ни отношения с Вас.

Всички доставчици на услуги са внимателно подбрани според капацитета им за защита и обработка на лични данни. Те извършват обработка на Ваши лични данни само въз основа на нашите изрични указания и инструкции, с дължимата грижа и поверителност, при стриктно спазване на приетата от “Ню Лайн и Ко” ООД политика за защита на личните данни.

СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ И ИЗТРИВАНЕ НА ДАННИТЕ

Ние няма да съхраняваме Вашите данни за период по-дълъг от необходимия за постигане на целите, за които ги обработваме. С цел определяне на подходящ период за съхранение, взимаме под внимание количеството, естеството и чувствителността на личните данни, целите, поради които ги обработваме, и дали можем да постигнем тези цели с други средства.

При определяне на срока за съхранение на Вашите лични данни вземаме под внимание и сроковете, в които може да има необходимост да съхраняваме лични данни, за да изпълним законовите си задължения (напр. за да отговорим на Ваша рекламация, за да защитим правата си в случай на предявяване на иск или за да изпълним законово задължение за съхранение на счетоводна информация за нуждите на данъчен контрол). 

Когато Ваши лични данни се съдържат в счетоводни документи на хартиен или технически носител, които могат да бъдат изискани от “Ню Лайн и Ко” ООД на законово основание за нуждите на данъчния контрол, срокът за съхранение на тези лични данни ще бъде 10 години.

Ваши лични данни,  предоставени при регистрацията Ви на уебсайта на “Ню Лайн и Ко” ООД, се съхраняват и обработват за срока на регистрацията, докато не поискате дерегистрация и заличаване на Вашия профил.

Ваши лични данни, предоставени във връзка с ползвана от Вас услуга на “Ню Лайн и Ко” ООД, се съхраняват за срока, за който Вие можете да предявите рекламации или други претенции към нас и ние можем да упражним правото си на защита.

Ваши лични данни, предоставени  чрез някоя от контактните ни форми, в това число и при незавършена регистрация на уеб сайта на “Ню Лайн и Ко” ООД, се съхраняват за срок от 6 месеца с цел сигурност и облекчаване на последваща комуникация с потребителя, ако не е налице основание за прилагане на по-дълъг срок.

Когато сте дали съгласие да ползваме Ваши лични данни за маркетингови цели, ние съхраняваме и обработваме тези лични данни до оттеглане на Вашето съгласие.

Ако отпадне основанието, на което съхраняваме Ваши лични данни (например ако престанем да имаме основателен интерес от съхранение на личните Ви данни, ако законоопределеният срок за съхраняването личните Ви данни е изтекъл или ако сте оттеглили съгласието си да съхраняваме Ваши лични данни) ние ще ги изтрием или унищожим по сигурен начин.

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ

“Ню Лайн и Ко” ООД е предприело широк кръг от технически и организационни мерки за защита на Вашите лични данни срещу загуба или други форми на незаконна обработка. Ваши лични данни (тези от тях, които е необходимо) са достъпни само за служители или подизпълнители (и техни служители) на “Ню Лайн и Ко” ООД, които имат нужда от достъп до тях, за да изпълняват своите задължения, произтичащи от отношенията ни с Вас. Тези лица са обучени как да обработват Вашите лични данни и са се задължили да правят това при стриктно спазване на политиката, стандартите и указанията на“Ню Лайн и Ко” ООД по отношение защитата на лични данни.

ВАШИТЕ ПРАВА

При определени обстоятелства Вие имате право по закон да:

-  Поискате информация за това дали притежаваме Ваши лични данни, и, ако това е така, какви са тези данни и защо ги притежаваме/използваме.  

-  Поискате достъп до Вашите лични данни (познато по принцип като "заявка за достъп до данни"). Това Ви позволява да получите копие от притежаваните от нас Ваши лични данни и да проверите дали ги обработваме по установения по закон начин.

-  Поискате коригиране на притежаваните от нас Ваши лични данни. Това Ви дава възможност да коригирате всяка непълна или неточна информация, която притежаваме за Вас.

-  Поискате изтриване на Вашите лични данни. Това Ви позволява да поискате от нас да изтрием или премахнем лични данни, ако не съществува основателна причина за това да продължим да ги обработваме. Имате също така правото да поискате от нас да изтрием или премахнем Ваши лични данни, ако сте упражнили правото си да възразите срещу обработването им (вижте по-долу).

-  Възразите срещу обработването на Вашите лични данни, в случай че се позоваваме на легитимен интерес (или интересите на трета страна) и нещо във Вашата конкретна ситуация Ви кара да възразите срещу обработването поради тази причина. Имате също така право да възразите, ако обработваме Вашите лични данни за директни маркетингови цели.

-  Възразите срещу автоматичното вземане на решения, включително профилиране, тоест да не бъдете обект на никакво автоматизирано вземане на решения от нас посредством личните Ви данни или профилиране.

-  Поискате ограничаване на обработването на Вашите лични данни. Това Ви позволява да поискате от нас да преустановим обработването на Вашата личната информация, ако например желаете да установим верността й или причината за обработването й.

-  Поискате прехвърляне на личните Ви данни в електронен и структуриран вид до Вас или друго лице (познато по принцип като право на “преносимост на данните”). Това Ви позволява да вземете данните си от нас в подходящ за употреба електронен формат и да ги прехвърлите на друго лице в подходящ за употреба електронен формат.

-  Оттегляне на съгласие. В случаи, в които може да сте дали съгласие за събиране, обработване и прехвърляне на личните Ви данни за определена цел, имате право по всяко време да оттеглите Вашето съгласие относно този конкретен вид обработване. След като получим уведомление, че сте оттеглили Вашето съгласие, ние ще престанем да обработваме Вашата информация за целта или целите, с които първоначално сте се съгласили, освен ако не съществува друга основателна причина да извършваме това по закон.

Ако желаете да упражните някое от тези права, можете да го направите, като отправите искането си до длъжностното лице по защита на личните данни на “Ню Лайн и Ко” ООД. За да имаме възможност да Ви предоставим пълно съдействие, моля да ни предоставите точна информация за Вас и да конкретизирате искането си

Няма да е нужно да заплащате такса за достъп до Вашите лични данни (или за да упражните някое от останалите права). Независимо от това обаче моля да имате предвид, че когато исканията Ви са явно неоснователни или прекомерни, по-специално поради своята повторяемост, можем:

1. да наложим такса, като вземем предвид административните разходи за предоставяне на информацията или комуникацията или предприемането на исканите действия, или

2. да откажем да предприеме действия по искането.

Ще положим разумни усилия, за да уважим искането Ви в рамките на 30 дни от получаване на Вашата молба. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, като се взема предвид сложността и броя на исканията.

Можем да поискаме от Вас конкретна информация, която да ни помогне да потвърдим самоличността Ви и да уважим правото Ви за достъп до информация (или някое от останалите Ви права). Това е подходяща допълнителна мярка за сигурност, гарантираща, че личните Ви данни няма да бъдат разкрити пред лица, които нямат право да ги получават.

ПРОМЕНИ В ПРАВИЛА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ 

Запазваме си правото да променяме нашата Политика за лични данни периодично, като потребителите ще бъдат уведомявани за всяка промяна чрез съобщение на нашия уебсайт.

НАДЗОРЕН ОРГАН

Ако смятате, че сме нарушили правата Ви във връзка с Ваши лични данни, можете да подадете жалба до надзорния орган на България, който е Комисията за защита на личните данни. Повече информация можете да намерите на адрес: www.cpdp.bg.  Също така, можете да подадете жалбата си в страната, в която живеете, в страната, където е работното Ви място, както и в страна, където смятате, че нарушаваме правата Ви.

ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ ПО ЗАЩИТА НА ДАННИ НА “Ню Лайн и Ко” ООД

Длъжностно лице по защита на личните данни: Ивайло Йонков, адрес: София, ул.Синанишко езеро 13, бл.12, офис 8,  email: newlinecobg@gmail.com, тел.: 0888 929 879