Безплатна доставка за поръчки над 39 лв.!

Запознайте се с вашата запалка Zippo

Както при повечето колекционерски предмети, датата на производство на запалка Zippo често влияе върху нейната стойност. Ценната информация на дъното на всяка ветроустойчива запалка Zippo може да ви помогне да определите датата й на производство. Започвайки от средата на 50-те години, кодът за дата е щампован на дъното на всяка произведена запалка Zippo. Първоначалната цел е била за контрол на качеството. Оттогава кодът за дата се превърна в безценен инструмент за колекционерите на Zippo. Повечето запалки, произведени между 1933 г. и 1957 г., могат да бъдат идентифицирани по стил и модел и маркировката за патент или предстоящ патент.

Появата на думата "Zippo" в долния печат дава още една следа за датиране. Има три големи промени, както е показано по-долу. От 1933 г. до средата на 50-те години думата Zippo е щампована с печатни букви. Логото на шрифта Zippo е разработено в края на 40-те години и е въведено постепенно върху долния печат на запалките около 1955 г. В края на 70-те години логото е преработено. Той е включен в долната марка през 1980 г.

Историческото лого на Zippo

Исторически лога на Zippo през 1933-1954, 1954-1979 и 1980-2011

Кодове за дати

Това, което започна като инструмент за контрол на качеството за основателя на Zippo Джордж Г. Блейсдел, се превърна в мечта на колекционер. За да се идентифицира потенциален модел във всяка серия запалки, върнати за ремонт, долната част на всяка запалка Zippo беше кодирана със серия от маркировки. От 50-те години на миналия век тези маркировки осигуряват начин за точно датиране на повечето запалки Zippo.Вие сте колекционер на Zippo?

Пазарувайте нашата колекция от колекционерски запалки с ограничено издание!

Пазарувай сега


Система за кодове за текуща дата

Текущата кодова система за дата използва a буква и двуцифрено число за идентифициране на месеца и годината на производство.

  • Буквите от A до L представляват месеца (A за януари, B за февруари и т.н.)
  • Двете цифри отговарят на годината на производство – 14 за 2014 г

Идентификационни кодове за обикновени запалки Zippo

Класически по-леки кодове за дата

Идентификационни кодове за запалка Zippo Slim

Кодове за тънка запалка

Световноизвестна гаранция

Световноизвестната гаранция на г-н Blaisdell, че „Работи или ние го поправяме безплатно™“ все още покрива всяка ветроустойчива джобна запалка Zippo днес.

Ако вашата запалка Zippo се нуждае от ремонт, моля, посетете нашата страница за ремонт за инструкции.


Използвайте оригинални Zippo консумативи - бензин, камъчета и фитили