Безплатна доставка за поръчки над 39 лв.!

Пълнене на запалка Zippo

Вашата ветроустойчива запалка е проектирана да работи най-добре с Zippo Premium Lighter Fluid и кремъци. Сега нека да разгледаме как да напълните или презаредите запалката си. Течността от запалката ще се изпари, дори когато запалката не се използва, така че не забравяйте винаги да държите капака затворен и е добра идея да зареждате гориво преди всяко излизане.
Внимавайте да правите следното далеч от източник на огън или пламък.

За да напълните вашата запалка:

1. Отстранете вътрешния модул от кутията.

2. Обърнете го и повдигнете филцовата подложка, за да разкриете опаковъчния материал в горивната камера.

    • Съвет: Използвайте разгънат кламер или подобен инструмент, ако подложката трудно се повдига.

3. Бавно наситете опаковъчния материал с течност за запалка. Спрете пълненето, когато течността достигне горната част на опаковката или започне да променя цвета си.

    • Съвет: Не препълвайте. Ако е препълнена, запалката ще изтече гориво. Избягвайте попадането на течността върху кожата ви, тъй като тя дразни кожата. Ако се стигне до контакт с кожата, незабавно измийте засегнатите области с мек сапун и вода.

4. Поставете вътрешното устройство обратно в кутията, като не забравяйте да избършете излишната течност от запалката и ръцете си, преди да запалите запалката. Ако върху запалката има гориво, просто го избършете или изчакайте малко да се изпари. Уверете се, че тубата с гориво е затворена и в близост няма разлято гориво, преди да запалите – това е запалима течност.

    • Съвет: Ако планирате да държите запалката в джоба си, предлагаме да я поставите „отдолу надолу“.

5. С палеца си ударете кремъчното колело с движение надолу, за да създадете искра. Ако не се появи пламък, повторете.

6. След като се появи пламък и приключите с използването му, затворете капака, за да изгасите. Тази запалка не се самозагасва, така че трябва да затворите капака.

  • Предупреждение: Внимавайте в зависимост от продължителността на употреба, тъй като запалката може да е гореща на допир.

Използвайте оригинално гориво, фитили и кремъци Zippo