Безплатна доставка за поръчки над 39 лв.!

 

 

Музей на Zippo/Case

Брадфорд, Пенсилвания е дом не само на запалките Zippo и ножовете Case, но и на отдадеността към занаята и качеството, синоним на „Произведено в Америка“. Каним ви да посетите Zippo/Case Museum, където фенове и колекционери от цял ​​свят се събират, за да се докоснат до богатата история на тези две американски икони.

Елате да разгледате атракцията от 15 000 квадратни фута, която включва световноизвестната клиника за ремонт на Zippo и водещ магазин Zippo/Case. Четиринадесет направени по поръчка улични запалки Zippo се редят по алеята, водеща до сградата. Над входа се извисява 40-футова запалка Zippo с пулсиращ неонов пламък и огромен джобен нож с три остриета Case Canoe. Насладете се на обиколка с екскурзовод, за да научите богатата история на две американски икони.

История

Първият музей, семейният магазин и музей на Zippo, отвори врати в края на 1993 г. Името му беше подходящо, тъй като включваше продукти за продажба от семейството компании Zippo по това време: Zippo, W.R. Case and Sons Cutlery Company и Holgate Toys.

Оригиналният музей беше доста малък и бързо се оказа неадекватен да задоволи страстта на колекционерите и любопитството на туристите, които пътуваха до Брадфорд. През 1995 г. започват планове за чисто нов и значително разширен магазин и музей. Тържественото откриване на Zippo/Case Visitors Center се състоя на 18 юли 1997 г., съвпадайки с честването на 65та годишнина на компанията. Това беше централната част на Zippo/Case International Swap Meet през 1997 г. Повече от 8000 души от цял ​​свят присъстваха на тридневното събитие, откривайки поток от международни посетители, който продължава и днес.

Музеят Zippo/Case вече е домакин на повече от 100 000 посетители годишно. Колекционери и туристи пътуват от всички краища на Съединените щати и много други страни, включително България, Обединеното кралство, Италия, Германия, Франция, Испания, Португалия и Бразилия, за да се наслаждават на любовта си към тези две емблематични американски марки.

 

Музейни експонати, които ще предизвикат интереса ви

Точно както не забравяте своята запалка Zippo или ножа Case, няма да забравите първото си посещение в музея Zippo/Case. Ще изпитате експонати като: 

 • Съюзник за съюзниците, изследване на приноса на Zippo към американските усилия през Втората световна война.
 • Най-великият поддържащ актьор на всички времена, илюстрация за всеки път, когато запалка Zippo е в светлината на прожекторите на Холивуд.
 • "Това Работи или ние го поправяме безплатно," поглед към известния сервизен център на Zippo.
 • Zippo Rocks!, разтърсваща колекция от ролята на Zippo в музиката през годините.

  ВХОД СВОБОДЕН

  • Достъп за хора с увреждания 
  • Съоръжения за тоалетна
  • Безплатен паркинг за автобуси
  • Отворено 7 дни в седмицата (вижте специалните затворени дати по-долу)

  Zippo Case Museum

  МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

  1932 Zippo Drive
  Брадфорд, Пенсилвания 16701

  ЧАСА

  Понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък и събота от 9:00 до 17:00 часа. Неделя, от 11 до 16 часа


  Затворено: 1 и 2 януари, Великден, Деня на благодарността и Коледа. (Отворен на Бъдни вечер от 9:00 до 15:00 и на Нова година от 11:00 до 16:00)