Безплатна доставка за поръчки над 39 лв.!

Поддръжка на фитил

Първоначално новият фитил е бял. С течение на времето фитилът ще стане черен от натрупване на въглерод, което ще намали производителността. Когато това се случи, трябва да „отрежете фитила:“

1. С помощта на чифт пинсети или иглени клещи внимателно го издърпайте нагоре, докато се появи чистият фитил. Хванете фитила възможно най-надолу, за да избегнете разкъсването му.

2. Подрежете края дори с горната част на комина с помощта на ножици или ножици за тел.

   • Съвет : Това трябва да се извършва веднъж или два пъти годишно. Всеки фитил е дълъг почти четири (4) инча, така че след 2-3 подрязвания ще трябва да смените фитила. Фитилът трябва да се смени, ако запалката не свети правилно или ако процесът на запалване трябва да се повтори многократно. Това е така, тъй като след няколко подрязвания фитила навит в памука остава все по-къс, което води до нуждата до често зареждане.

  Смяна на фитила на вашия Zippo

  За да поставите нов фитил на обикновен или тънък модел запалка:

  1. Отстранете всички компоненти на горивната камера; винта за смяна на камъче, филцовата подложка, опаковъчния материал (памука) и стария фитил.

   • Съвет : За да направите повторното сглобяване по-бързо и лесно, внимателно инсталирайте отново опаковъчния материал в същия точен ред, в който е бил премахнат. Частите ще си паснат по-добре.

  2. Инсталирайте новия фитил през отвора на комина и огънете горната част на фитила над комина, за да го задържите на място по време на повторното сглобяване.

   • Забележка : На запалка за лула капачката на комина може да се сваля. Просто пъхнете нокътя си под ръба от двата края и го повдигнете.

  3. Сменете опаковъчния материал (памука) на малки парчета, като вплитате фитила между подложката в змиевиден или „S“ модел.

   • Съвет : Целта е фитилът да има възможно най-голям контакт с опаковъчния материал (памука).

  4. Поставете отново филцовата подложка върху тръбичката за смяна на камъчето и я закрепете с винтовата пружина, която запушва отвора за смяна на камъчето, както беше споменато по-горе

   • Съвет : Уверете се, че камъчето не е паднал по време на този процес.

  5. Подстрижете фитила с височината на комина и поставете отново вложката в кутията.  Използвайте оригинални Zippo консумативи - бензин, камъчета и фитили