Безплатна доставка за поръчки над 39 лв.!

Въпреки че се смята, че имитацията е най-висшата форма на ласкателство, тя обикновено е по-престъпна, когато става дума за потребителски стоки. От електроника и чанти до емблематичната ветроустойчива запалка Zippo, почти всеки продукт с широка известност е бил обект на фалшификация.

Освен че са лошо направени, фалшивите продукти могат да създадат отрицателни последици за икономиката, здравето и безопасността на нашите потребители и нашата общност и също така често са свързани с детски труд и организирана престъпност.

Съставихме тази уеб страница, за да информираме нашите потребители за правата върху търговската марка на Zippo, да им помогнем да идентифицират фалшиви или нарушаващи права Zippo продукти и да обясним как фалшивите Zippo продукти причиняват сериозни проблеми на пазара. Насърчаваме ви да проучите това съдържание и да помогнете на нашия пазар да бъде свободен от фалшиви и потенциално опасни продукти!

Zippo произвежда известната си ветроустойчива запалка и други потребителски стоки повече от 90 години. През това време Zippo направи значителни инвестиции в установяването на своята марка и добра воля и е чест да спечели доверието и възхищението на такъв невероятен колекционер и база от фенове (като вас, четейки тази уеб страница!). Гордеем се, че думата Zippo незабавно е синоним на качество и почтеност в съзнанието на нашите клиенти.

През годините Zippo изгради обширни права върху търговска марка по целия свят, за да защити своята прилика, както и почти всяка характеристика на ветроустойчивата запалка. Например Zippo има регистрации на търговска марка за своята международно призната словна марка, стилизирано лого (с пламък над „i“) и икона на пламък. Всъщност съдилищата дори разграничиха марката Zippo като известна търговска марка, което е изключителен статут, запазен само за най-известните имена!

Освен това емблематичната форма на ветроустойчивата запалка, шарката на отвора на комина и безпогрешният звук на „щракане“ са регистрирани търговски марки. Знаете ли, че Zippo проправи пътя в много страни с една от първите регистрации, обхващащи звуците на продукта?

Zippo също така притежава права върху търговска марка за обслужването на персонализирани запалки и някои от нашите най-популярни декорации, като дизайна Venetian®. Защитата на Zippo не се изчерпва само с права върху търговска марка: всички декорации на запалки на Zippo са защитени от авторски права, а някои характеристики на нашата ветроустойчива запалка дори са защитени от патентни права.

Тези регистрации, сред другите права на интелектуална собственост на Zippo, означават, че на други страни е забранено да използват марки Zippo върху продукти, които не са оригинални продукти на Zippo. Важно е нашите клиенти да знаят как да разпознават фалшиви или нарушаващи правата продукти и да разбират щетите, които могат да причинят на пазара.

Ето няколко начина за разпознаване на фалшив продукт или продукт, който е в нарушение:

  • Запалка, която не е произведена от Zippo, но е маркирана с търговската марка Zippo (или върху продукта, или в описанието на продукта). Потърсете знаци за високи стандарти за качество на Zippo. Ако видите някакви характеристики с ниско качество, правописни грешки или зърнести дизайни, това вероятно не е истинска запалка. Запознайте се със Zippo < кодова система за дата > за да се уверите, че маркировката (ако има такава) е точна. И накрая, ако цената на запалката е нереалистично ниска в сравнение с оригиналните запалки Zippo, тогава тя вероятно не е направена от качествените материали, които Zippo използва, нито е направена със сложните производствени практики, които Zippo е усъвършенствал в продължение на 90 години.
  • Запалка, която е в същата защитена форма като емблематичната ветроустойчива запалка на Zippo, но марката Zippo не присъства. Тъй като Zippo има уникална търговска марка за защита на формата в повечето страни, други страни не могат да продават запалки със същата форма. Вижте по-долу изображение на регистрираната форма на Zippo.
  • Истинска запалка с марка ZIPPO®, която е декорирана без разрешението на Zippo. Неоторизираните декорации може да нарушат правата на интелектуална собственост на трети страни (ако декорацията има търговската марка или произведение на изкуството на друга страна без тяхното одобрение), да съдържат вредни материали или да не отговарят на стандартите за качество на Zippo.
  • Спам с ключови думи. Спамът с ключови думи е практика за манипулиране на търсенето и сърфирането на пазари/уебсайтове за електронна търговия чрез добавяне на търговски марки на друг продукт, които нямат връзка с артикулите, в опит да се подведат купувачите и да се спечели нечестна видимост. Това обикновено е нарушение на правилата на пазара/електронната търговия.

Zippo се гордее с гарантирането, че всички наши оригинални, разрешени продукти отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. Всички ветроустойчиви запалки Zippo отговарят на ASTM F400 и ISO9994, а всички помощни запалки Zippo отговарят на ASTM F2201 и ISO022702. Продукти, които не са разрешени от Zippo, може да не отговарят на същите тези високи стандарти, което може да доведе до качество и дори сериозни проблеми с безопасността на продуктите. Освен това Zippo предлага уникална доживотна гаранция за своите ветроустойчиви запалки (различни от покритието и/или декорацията). Zippo не може да разшири тази гаранция, за да покрие неоторизирани продукти.

Как можете да помогнете?

Като идентифицирате и докладвате фалшиви продукти на Zippo, вие отхвърляте и насочвате вниманието към престъпните практики на кражба на интелектуална собственост и експлоатация както на потребители, така и на работници. Измамните продукти не само са предназначени да заблудят неволните купувачи, но те най-често се произвеждат в опасни съоръжения с нечестни трудови практики – а именно използването на детски труд.

Първо, разгледайте внимателно продуктите на Zippo, преди да ги закупите. Ако забележите фалшива или контрафактна запалка, не я купувайте! Вместо това, моля, докладвайте ни, за да можем да гарантираме, че други потребители няма да закупят несъзнателно фалшив или неразрешен продукт. Можете да пишете на office@zippo.bg

Благодарим ви за помощта да запазите пазара свободен от фалшиви продукти!